-t

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

14ο θερινό σχολείο αστρονομίας



14ο θερινό σχολείο αστρονομίας


14ο Θερινό Σχολείο Αστρονομίας

Το 14ο Θερινό Σχολείο Αστρονομίας ανοίγει και φέτος τις πύλες του, τη Δευτέρα 1η Ιουλίου και θα συνεχίσει τα μαθήματά του μέχρι την Παρασκευή, 5 Ιουλίου. Την πρώτη ημέρα και ώρα 9:30 μ.μ. θα γίνει αστροβραδιά στα Χάνια Πηλίου και στη συνέχεια κοινή συνεστίαση όλων των αστρόφιλων.

Από την επόμενη μέρα, Τρίτη 2 Ιουλίου και ώρα 9 μ.μ., θα αρχίσουν κανονικά τα βραδινά μαθήματα του Θερινού Σχολείου στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Γεωργίου Καρτάλη 72 – Ροζού). Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν και φέτος, θα είναι τρία. Το πρώτο, «των αρχαρίων», που θα το παρακολουθήσουν όσοι επιθυμούν να αποκτήσουν τις στοιχειώδεις γνώσεις αστρονομίας, το δεύτερο, «των προχωρημένων», μπορούν να το παρακολουθήσουν όσοι έχουν τις στοιχειώδεις γνώσεις και θέλουν να μάθουν περισσότερα και το τρίτο τμήμα «Ανώτερο» θα μπορούν να το παρακολουθήσουν φοιτητές, δάσκαλοι και καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και τυχόν άλλοι, που έχουν αρκετές γνώσεις αστρονομίας, διότι θα θέματα θα είναι εξειδικευμένα και θα περιέχουν αυξημένα στοιχεία φυσικής και μαθηματικών.

Παράλληλα θα λειτουργήσει και το τέταρτο τμήμα «της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Ομάδων», το οποίο θα είναι κλειστό και θα προετοιμάσει τους 10 μαθητές που έχουν επιλεγεί από τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό, για να διαγωνισθούν στην 7η Ολυμπιάδα Αστρονομίας που θα γίνει στην Ελλάδα και μάλιστα στο Βόλο.

Τα τρία πρώτα τμήματα θα είναι ανοικτά για κάθε άτομο, ανεξάρτητα από ηλικία και μόρφωση. Το σχετικό πρόγραμμα αναρτήθηκε ήδη στην ιστοσελίδα της Εταιρείας μας. Ας σημειωθεί ότι το 14ο Θερινό Σχολείο Αστρονομίας της Εταιρείας μας, δεν έχει καμιά σχέση με άλλα παρόμοια σχολεία, που διοργανώνονται από άλλους φορείς σε διάφορα μέρη της Ελλάδος. Η ιστορία του και η στελέχωσή του εγγυάται την άρτια κατάρτιση των σπουδαστών που θα το παρακολουθήσουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου