-t

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Διαβάστε τις σωστές απαντήσεις στο θέμα της Ν. Γλώσσας



Διαβάστε τις σωστές απαντήσεις στο θέμα της Ν. Γλώσσας




Θέμα για το περιβάλλον, το Διαδίκτυο και την αποξένωση των ανθρώπων έπεσε στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας (Γενικής Παιδείας) με το οποίο ξεκίνησαν σήμερα οι Πανελλαδικές εξετάσεις.

Το θέματα ήταν βασισμένα στο βιβλίο του καθηγητή Φυσικής, συγγραφέα και πρώην πρύτανη Γ. Γραμματικάκη «Ενας αστρολάβος του ουρανού και της ζωής». Μόνο που το ταξίδι του σημερινού Αστρολάβου δεν αφορούσε στα αινίγματα του Σύμπαντος και τις κατακτήσεις της επιστήμης αλλά πρωτίστως στο περιβάλλον και το Διαδίκτυο και στον προβληματισμό ότι τελικά, παρά την ύπαρξη του Διαδικτύου και τους δρόμους που αυτό ανοίγει στην κοινωνικοποίηση του ατόμου, εκείνο που κυριαρχεί στο τέλος είναι η αποξένωση.

Δείτε εδώ τα θέματα που έπεσαν στη Ν. Γλώσσα

Δείτε εδώ τις απαντήσεις στα θέματα της Ν. Γλώσσας

Οι φροντιστές της ΟΕΦΕ χαρακτήρισαν εύκολα και βατά τα θέματα. Όπως είπαν χαρακτηριστικά, πρώτη φορά μπήκαν υποερωτήματα, κάτι που είναι προς διευκόλυνση του υποψηφίου.

Όλες οι ερωτήσεις και τα υποθέματα ήταν εντός της διδαχθείσας ύλης με ξεκάθαρα ζητούμενα. Ο λόγος κρίθηκε ως κατανοητός με ξεκάθαρα ζητούμενα. Η άσκηση με την παράγραφο αναδείκνυε ότι η επικοινωνία δια της τεχνολογίας  μεγαλώνει την απόσταση ανάμεσα στους ανθρώπους, όπως είπαν αρχικά οι φροντιστές.

Επισήμαναν επίσης, ότι οι εκφωνήσεις ήταν ξεκάθαρες και ο μέτρια διαβασμένος μαθητής έγραφε καλά, ενώ ο καλά προετοιμασμένος μαθητής καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς, για άριστα.

Κοντά στην πρώτη μεγάλη μάχη των υποψηφίων είναι το «protothema.gr» που θα τους ενημερώνει για τις λύσεις των θεμάτων. Έμπειροι καθηγητές της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας (ΟΕΦΕ) αναλαμβάνουν να παρουσιάσουν τις απαντήσεις σε όλα τα προς εξέταση μαθήματα με σχόλια και παρατηρήσεις.

Χωρίς προβλήματα ξεκίνησαν οι εξετάσεις
Οι εξετάσεις ξεκίνησαν λίγη ώρα μετά τις 8 το πρωί χωρίς προβλήματα και οι καθηγητές ήταν από νωρίς στις θέσεις τους σε όλα τα εξεταστικά κέντρα.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι κάθε χρόνο, περίπου το 12% των καθηγητών που ορίζονταν για επιτηρητές δήλωναν κώλυμα και αντικαθίσταντο από τους αναπληρωτές τους. Φέτος, μόνο δύο εκπαιδευτικοί, ένας σε εξεταστικό κέντρο στην Ιθάκη δεν κατόρθωσε να μεταβεί εγκαίρως στο εξεταστικό κέντρο καθώς και ένας ακόμη σε περιοχή των Αθηνών.

Το μεσημέρι, αναμένεται να κάνει δηλώσεις σχετικά με την πορεία των εξετάσεων ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος.

Οι εξετάσεις θα συνεχιστούν τη Δευτέρα 20 Μαΐου με τα μαθήματα Γενικής Παιδείας, Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά και Ιστορία.

Πάντως, για πρώτη φορά φέτος δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα ο ακριβής αριθμός των εισακτέων. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία των Προεδρικών Διαταγμάτων που αναφέρονται στο σχέδιο «Αθηνά», με την αναμόρφωση του χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, βάσει του οποίου οι υποψήφιοι θα κληθούν να δηλώσουν σχολές και τμήματα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι εισακτέοι θα φτάσουν περίπου τους 77.000 ενώ στη μάχη των Πανελληνίων μπαίνουν από σήμερα Παρασκευή 110.000 υποψήφιοι
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου