-t

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Πανελλαδικές 2013, δεύτερη ημέρα: Εκτιμήσεις, λύσεις ( μαθήματα γενικής παιδείας Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά και Ιστορία.)

 Πανελλαδικές 2013, δεύτερη ημέρα: 

Εκτιμήσεις, λύσεις 
( μαθήματα γενικής παιδείας Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά και Ιστορία.)




Tα θέματα των Μαθηματικών ήταν πολλά και απαιτητικά, ενώ εύκολα χαρακτηρίζονται τα θέματα της Βιολογίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τους καθηγητές, τα θέματα των Μαθηματικών ήταν πολλά και απαιτητικά, ενώ εύκολα χαρακτηρίζονται τα θέματα της Βιολογίας.

Εξάλλου, στην Ιστορία, οι υποψήφιοι κλήθηκαν να συσχετίσουν χώρες και ηγέτες των τελευταίων δεκαετιών, να απαντήσουν για θεσμούς όπως το Συμβούλιο της Ευρώπης, κλπ. Σαφής εκτίμηση, πάντως, από τους καθηγητές για την Ιστορία δεν υπάρχει ακόμη, όπως και για τη Φυσική. Τα δύο αυτά μαθήματα αφορούν ελάχιστους μαθητές, καθώς ο κύριος όγκος των υποψηφίων εξετάζεται σήμερα στα Μαθηματικά και τη Βιολογία.
Για πολύ καλά προετοιμασμένους υποψηφίους ήταν τα σημερινά θέματα των Μαθηματικών, σύμφωνα με νεότερες εκτιμήσεις καθηγητών.

Ήταν από τα δυσκολότερα των τελευταίων ετών, αναφέρουν καθηγητές των μαθηματικών, καθώς απαιτούσαν συνδυασμό γνώσεων πολλών κεφαλαίων. Ορισμένοι μαθηματικοί επισήμαναν ότι κάποια ανησυχία είχε διατυπωθεί αρχικά για τη διατύπωση του ερωτήματος Γ3, ωστόσο -τόνισαν- δεν υπάρχει επιστημονικό λάθος. Οι μαθηματικοί επίσης εκτιμούν ότι το γεγονός της δυσκολίας των Μαθηματικών, θα επηρεάσει τις βάσεις στα τμήματα και τις σχολές που συνδέονται με αυτά.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από το φροντιστήριο Ορόσημο, τα μαθηματικά κυμάνθηκαν στο πλαίσιο των περισνών θεμάτων, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.
Στο δεύτερο και το τέταρτο θέμα, απαιτείται καλή εμπέδωση των εννοιών και συνδιασμός αυτών. Το τρίτο είναι κλασικό θέμα στατιστικής χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.
Σε γενικές γραμμές, τα θέματα είναι διαβαθμισμένης δυσκολίας και απαιτούν καλή προετοιμασία
Τα θέματα της Ιστορίας Γενικής Παιδείας είναι αρκετά απαιτητικά και απευθυνονται σε καλά προετοιμασμένους μαθητές με συγκροτημένη συνθετική σκέψη.
Πιο συγκεκριμένα εκτός από το θέμα Α2 που είναι σχετικά βατό, τα υπόλοιπα θέματα παρουσιάζουν αρκετές δυσκολίες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του φροντιστηρίου Ορόσημο.
Οι πηγές2 παρουσιάζουν αρκετές δυσκολίες με πιο δύσκολη την Δ1
Τα θέματα της Βιολογίας Γενικής Παιδείας είναι μεγάλα σε έκταση. Ωστόσο, το επίπεδο δυσκολίας δεν είναι υψηλό και τα θέματα προσφέρονται για υψηλή βαθμολογία, ιδιαίτερα σε καλά προετοιμασμένους μαθητές.
Ενδέχεται να παρουσιαστεί μικρή δυσκολία στο φυλογενετικό δέντρο στο θένα 4 και στο Δ4 που απαιτεί την ερμηνεία της επικράτησης ενός συγκεκριμένου μορφολογικού χαρακτηριστικού σύμφωνα με τη θεωρια του Δαρβίνου
Τα θέματα στη φυσική γενικής κατεύθυνσης ήταν πολλά και με πάρα πολλές πράξεις.Όσον αφορά στη Φυσική, καθηγητές θεωρούν ότι μόνο το τέταρτο ερώτημα είχε απαιτήσεις, τα υπόλοιπα ήταν μέτριας δυσκολίας.

Είναι βέβαια θέματα κλιμακούμενης δυσκολίας και απαιτούν εκτός από καλή γνώση της φυσικής και γνώσεις γεωμετρίας, σύμφωνα με εκτιμήσεις του φροντιστηρίου ΟΡΟΣΗΜΟ.
Πολλά και με εντυπωσιακές εκφωνήσεις ήταν τα φετινά μαθηματικά, σύμφωνα με τα πρώτα σχόλια της ΟΕΦΕ. Τα θέματα χαρακτηρίστηκαν απαιτητικά και φαίνεται οτι απευθύνονται σε καλά προετοιμασμένους υποψηφίους καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς.

ΒΙΟΛΟΓΙΑ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ



Επισυναπτόμενα Αρχεία:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου