-t

Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016

Ελληνική μαθηματική εταιρεία: Βράβευση Επιτυχόντων στους Διαγωνισμούς Θαλής-Ευκλείδης-Αρχιμήδης - Ευχαριστίες

                                
  

        Σέρρες, 07 Απριλίου 2016


ΕΜΕ – Παράρτημα Σερρών
Μεραρχίας 13, 62124, Σέρρες
Τηλ. : 6973024559 - 6974731996
SITE: www.mathserres.xyz

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα : “ Βράβευση Επιτυχόντων στους Διαγωνισμούς Θαλής-Ευκλείδης-Αρχιμήδης - Ευχαριστίες “                       
Με επιτυχία διεξήχθη η βράβευση των μαθητών που διακρίθηκαν στους πανελλήνιους Μαθητικούς Διαγωνισμούς στα Μαθηματικά «Θαλής», «Ευκλείδης» και «Αρχιμήδης» την Κυριακή, 03 Απριλίου στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον σχολικό σύμβουλο Μαθηματικών στο Νομό Σερρών Δρ. Μιχαήλ Λούση ο οποίος προλόγισε την βράβευση και τόνισε τον κυρίαρχο ρόλο που παίζουν τα Μαθηματικά σε όλους τους χώρους της σύγχρονης κοινωνίας και την αναγκαιότητα της επένδυσης στη μαθηματική παιδεία από όλους τους φορείς.
Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Διευθυντή του 5ου Γυμνασίου Σερρών κ. Χαράλαμπο Σαρηβασιλείου και τους συναδέλφους από το Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο κ. Θεολόγου Απόστολο και κ. Ανδρικάκη Αθανάσιο για την παρουσία τους στην εκδήλωση και την υποστήριξη που έδειξαν στα παιδιά του σχολείου τους. Ευχόμαστε το παράδειγμα τους να το ακολουθήσουν όλοι οι συνάδελφοι του Νομού Σερρών, το να στηρίζουμε και να είμαστε πλάι στην προσπάθεια κάθε παιδιού είναι μία από τις ηθικές υποχρεώσεις του εκπαιδευτικού. 
Επίσης δεν πρέπει να παραλείψουμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας και στους συναδέλφους από τον ιδιωτικό τομέα που μας βοήθησαν εθελοντικά ώστε να διοργανώσουμε την εκδήλωση. Ιδιαίτερα αναφορά θέλουμε να κάνουμε στην Διευθύντρια της Δημόσιας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σερρών κα. Βασιλική Μπουτζή που μας υποδέχτηκε απλόχερα και μας προσέφερε την αίθουσα για την βράβευση καθώς και τον χορηγό της εκδήλωσης, EscapeArt – Δωμάτια απόδρασης τα οποία μας προσέφεραν μία δωρεάν συμμετοχή στα δωμάτια τους για κάθε βραβευθέντα μαθητή.
Σκοπός των διαγωνισμών της ΕΜΕ είναι η διάδοση και καλλιέργεια της Μαθηματικής σκέψης, η ανάδειξη νέων μαθηματικών ταλέντων και η προώθησή τους στα πλαίσια των καθιερωμένων Διεθνών Μαθηματικών Διαγωνισμών.
Βασική επιδίωξη του παραρτήματος της ΕΜΕ στο νομό Σερρών είναι τα παιδιά να αγαπήσουν τα Μαθηματικά από όσο πιο μικρά γίνεται ώστε να μπορέσουν μεγαλώνοντας να τα αναπτύξουν και να τα αγαπήσουν ακόμα περισσότερο.

Με τιμή
Για τη Δ.Ε. του παραρτήματος Σερρών

           Ο Πρόεδρος                                                       Τα μέλη

Τσαμπάζης Κωνσταντίνος
Τόσιος Δημήτριος
Αραμπατζή Αντωνία
Μενεγάκης Εμμανουήλ
Μακεναντζή Μαρία
Δεληκανλής Παναγιώτης
        Αναστάσιος Τιμοθεΐδης                                           


Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ) έχει ιστορία 90 ετών. Ιδρύθηκε το 1918 στην Αθήνα και σήμερα έχει παραρτήματα στους περισσότερους νομούς της χώρας, ενώ αναπτύσσει πολύπλευρη δραστηριότητα. Η λειτουργία της βασίζεται στην εθελοντική προσφορά των μελών της, της διοίκησής της, των δεκάδων μελών της εταιρείας που στελεχώνουν τις επιτροπές εργασίας στην Αθήνα και τις άλλες πόλεις αλλά και όλων των υπόλοιπων μελών της που συνεισφέρουν κατά περίπτωση.
Σκοπός της ΕΜΕ είναι η προαγωγή και η διάδοση των διαφόρων κλάδων της Μαθηματικής Επιστήμης. Ο σκοπός αυτός επιτυγχάνεται μέσα από σειρά στόχων που έχουν τεθεί  και που είναι σε γενικές γραμμές οι εξής:
·          η πρόοδος της Επιστήμης των Μαθηματικών
·          η ανάπτυξη της ελεύθερης ανταλλαγής των πληροφοριών μεταξύ των μαθηματικών, των επιστημόνων και της κοινωνίας.
·          η ανάπτυξη και η συντήρηση της επιστημονικής ακεραιότητας και η βελτίωση των δυνατοτήτων των μελών της.
·          η ουσιαστική και συνεχής βελτίωση της μαθηματικής εκπαίδευσης και η πρόοδος της γενικής εκπαίδευσης.
·          η προσέγγιση του Έλληνα μαθηματικού, η ενημέρωσή του για κάθε πρόσφατη πρόοδο  της επιστήμης και της τεχνολογίας και η προσφορά  πρακτικής βοήθειας σε θέματα που τον αφορούν κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής, εκπαιδευτικής και διδακτικής εργασίας του.

Πραγματοποιεί με επιτυχία σε ετήσια βάση το τριήμερο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας, στο οποίο συμμετέχουν Μαθηματικοί από όλη την χώρα αλλά και το εξωτερικό.
Οργανώνει τους τρεις ετήσιους
 Πανελλήνιους Μαθητικούς Διαγωνισμούς στα Μαθηματικά: «Θαλής», «Ευκλείδης», «Αρχιμήδης» και με τους μαθητές που διακρίνονται σε αυτούς σχηματίζει την εθνική ομάδα που εκπροσωπεί την Ελλάδα στη Βαλκανική και στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου