-t

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Ένα νέο σύγχρονο σχολείο αποκαλύπτεται…

Ένα νέο σύγχρονο σχολείο αποκαλύπτεται…

sxoleio pavlos1Τη βούληση και την αποφασιστικότητα της διοίκησης του δήμου Νεάπολης-Συκεών για την κατασκευή ενός νέου σύγχρονου βιοκλιματικού σχολείου, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις απαιτήσεις της εκπαίδευσης, έρχεται να καταγράψει και να επιβεβαιώσει η ολοκλήρωση του Πανελληνίου Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Παύλου.

Πρόκειται για έναν ουσιαστικό και μεγάλο στόχο, η υλοποίηση του οποίου δρομολογήθηκε για την πλήρη αναβάθμιση και βελτίωση των εκπαιδευτικών υποδομών στην περιοχή, όπου οι σημερινές συνθήκες δεν ανταποκρίνονται στους όρους και τα στάνταρ που θέτει η δημοτική αρχή για μια σύγχρονη και πολυεπίπεδη εκπαιδευτική διαδικασία. sxoleio pavlos2
Στο πλαίσιο αυτό προωθείται η αντικατάσταση του υπάρχοντος σχολείου με ένα νέο μεγάλο, σύγχρονο βιοκλιματικό εκπαιδευτικό-πολιτιστικό-αθλητικό κέντρο, με τον προϋπολογισμό του να φθάνει στα 4,5 εκατ. ευρώ. Αυτό προβλέπεται να αποτελείται από 12 αίθουσες διδασκαλίας, 4 εργαστήρια πληροφορικής-χημείας-φυσικής, ηλεκτρονική βιβλιοθήκη, γυμναστήριο αγωνιστικών προδιαγραφών και χώρους καλλιτεχνικών δράσεων, θεάτρου και μουσικής.
Ο Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός έχει ήδη ολοκληρωθεί και έχουν επιλεγεί οι καλύτερες ιδέες-προτάσεις που υποβλήθηκαν από συνολικά 27 αρχιτεκτονικά γραφεία και ειδικούς επιστήμονες. Σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015, στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125, δημοτικό κατάστημα Νεάπολης, περιοχή Στρεμπενιώτη) στις 8 μ.μ. θα γίνει η πρώτη παρουσίαση και απονομή των βραβείων, με τους μελετητές να παρουσιάζουν αναλυτικά τις προτάσεις τους.
sxoleio pavlos3Ταυτόχρονα, στους εκθεσιακούς χώρους της Αίθουσας Τέχνης θα λειτουργεί έκθεση με όλες τις μελέτες και προτάσεις των συμμετεχόντων έως και την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015, από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ. (εκτός Κυριακής).
Ανάλογη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη συνέχεια και στη Δ.Ε. Αγ. Παύλου, όπου στο Δημοτικό Ωδείο τα πρώτα βραβεία του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού θα εκτίθενται από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου έως και την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016 (5 μ.μ.-8 μ.μ.).

Πηγή : http://www.newx.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου