-t

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

"Η μητέρα των μαχών"

"Η μητέρα των μαχών"

    Καθηγητές   

VS  

Μαθητές
 Το ντέρμπι που όλοι περιμέναμε ! 
Δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο καταθέτουν στο mathscience4all την άποψή τους για το ντέρμπι μεταξύ καθηγητών - μαθητών.



Την Τετάρτη 24 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το ντέρμπι που όλοι περιμένουν καθηγητές - μαθητές. Ακόμη και οι Messi  και Ronaldo, υποκλίνονται μπροστά στην  ποιότητα των ποδοσφαιριστών αυτών των δύο ομάδων. 







Θα πέσουν κορμιά ! Θα συγκρουστούν η εμπειρία με τη νεανική φρεσκάδα, το παλιό με το νέο, η γνώση με το ταλέντο, η λογική με τον ενθουσιασμό.

Η φήμη του ντέρμπι μεταξύ  καθηγητών - μαθητών ξεπεναρνά τα σύνορα της χώρας μας. Δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο, αναλύουν στο mathscience4all  τι σημαίνει γι' αυτούς το ελληνικό "κλάσικο".
Μίκαελ Φράνκεν (Βέλγιο)
"Είναι γνωστή η αντιπαλότητα μεταξύ καθηγητών - μαθητών, στο Βέλγιο. Γνωρίζουμε το πάθος που υπάρχει για τη νίκη σε αυτό το ντέρμπι, όπως και ότι η κατάσταση ξεφεύγει μερικές φορές. Η ατμόσφαιρα είναι καυτή στο γήπεδο. Δεν θυμάμαι κάποιο ντέρμπι συγκεκριμένα, αλλά είναι αλήθεια ότι στο Βέλγιο αρχίσαμε να βλέπουμε τα ντέρμπι πιο σοβαρά μετά την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, το 2004.


Βαντερλέι Λίμα (Βραζιλία)
"Το εκπληκτικό με το δικό σας "κλάσικο" είναι ότι, όσοι Βραζιλιάνοι ποδοσφαιριστές έχουν παίξει στην Ελλάδα γι' αυτό το ντέρμπι, μιλούν για την ατμόσφαιρα αυτού του ματς. Ο Εντουάρντο Αμορίμ που πέρασε από τη χώρας σας, ο Μαρσέλο Μάτος, ο Ζε Ελίας, όλοι μιλούν για το καθηγητές - μαθητές.  Μερικές φορές υπάρχει μετάδοση στην τηλεόραση, μερικές όχι.
Επίσης, επειδή έχω ένα φίλο Έλληνα, εδώ στο Σάο Πάουλο, γνωρίζω ότι είναι σημαντικό για την ελληνική κοινότητα στην πόλη, οργανώνει γιορτές."


Γκουστάβο Ρόκα (Ονδούρα)
"Θα σας φανεί παράξενο αλλά ότι ξέρουμε για το ντέρμπι και το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι από τον Γιώργο Σαμαρά. Ο Εμίλιο Ισαγκίρε, πρώην συμπαίκτης του στη Σέλτικ, είχε δώσει μία συνέντευξη για τη σημασία του ντέρμπι Σέλτικ - Ρέιντζερς και μας είπε ότι ο Έλληνας φίλος του, του έλεγε συνέχεια για την ατμόσφαιρα και την αντιπαλότητα στην Ελλάδα."


Εντουίν Ντίας Πάλμα (Κολομβία)
"Είναι από τα πιο παραδοσιακά ντέρμπι στην Ευρώπη και σίγουρα το μεγαλύτερο στην Ελλάδα. Είναι γνωστό, εδώ στη Μπογκοτά, από τον Μπερμούδες. Θυμάμαι, κάναμε εκτεταμένα ρεπορτάζ για εκείνα τα ντέρμπι."





Χουάν Ουρτάδο (Μεξικό)


"Βεβαίως και το ντέρμπι μεταξύ καθηγητών - μαθητών είναι πολύ γνωστό εδώ. Είναι γνωστό σαν το ντέρμπι των "αιώνιων εχθρών".
Δεν θυμάμαι κάποιο συγκεκριμένο, αλλά γνωρίζω ότι είναι από τα πιο επικίνδυνα παιχνίδια στην Ευρώπη, λόγω του πάθους που γεννά για τους οπαδούς των δύο ομάδων.
Πάθος, αντιπαλότητα, και μερικές φορές επεισόδια. Αυτή είναι η πρώτη σκέψη που μου έρχεται στο μυαλό. Γνωρίζω, ότι οι δύο ομάδες είναι στην πρώτη και δεύτερη θέση, αντίστοιχα, οπότε δεν μπορώ να δω κάποιο φαβορί."


Χουάν Χοσέ Ντίας (Ουρουγουάη)
"Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι η αντιπαλότητα. Ίσως, η κατάλληλη φράση που θα μπορούσα να σκεφτώ, να ήταν η "μητέρα των μαχών". Μία μεγάλη μάχη, τόσο εντός όσο κι εκτός γηπέδου.
Δυστυχώς, εδώ στο Μοντεβιδέο, οι πρώτες εικόνες που μας έρχονται στο μυαλό είναι επεισόδια όταν γίνεται ντέρμπι καθηγητών - μαθητών  Είναι λίγο τρέλα, αυτό που επικρατεί στο δικό σας "κλάσικο", αλλά όταν δεν οδηγεί σε ακρότητες είναι ωραίο."


Μίκο Κνουούτιλα (Φινλανδία)
"Γνωρίζω ότι αυτό το ντέρμπι είναι το σημαντικότερο ματς στην Ελλάδα, αλλά στη Φινλανδία περνά απαρατήρητο. Νομίζω ότι το ίδιο συμβαίνει και με εσάς, φαντάζομαι δεν έχετε ιδέα για το ντέρμπι του φινλανδικού πρωταθλήματος. Αλλά για την ελληνική κοινότητα του Ελσίνκι, γνωρίζω ότι είναι πολύ σημαντικό."


Ραϊμόντο ντε Ματζίστρις (Ιταλία)
"Είναι σημαντικό, αν και δεν μεταδίδεται στην Ιταλία. Αλλά όλοι οι Ιταλοί ξέρουν τη σπουδαιότητα του ελληνικού ντέρμπι. Είναι δύο πράγματα που μου έρχονται στο μυαλό, από το παιχνίδι μεταξύ καθηγητών - μαθητών.  Πρώτα, το πάθος και η αντιπαλότητα μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων. Και δεύτερον, ότι αυτές οι δύο ομάδες είναι οι πιο επιτυχημένες στην Ελλάδα."



Ζερμάνο Αλμέιδα (Πορτογαλία)
"Εδώ στην Πορτογαλία, τα τελευταία χρόνια δίνουμε μεγαλύτερη σημασία στο ελληνικό ντέρμπι.Θυμάμαι ακόμη και ο Μουρίνιο είχε πει σε μία συνέντευξη πόσο τρελοί, είναι οι Έλληνες οπαδοί.
Η εντύπωση που έχω για τα ντέρμπι είναι παιχνίδι με ένταση, τόσο μέσα στον αγωνιστικό χώρο, όσο κι εκτός από αυτόν. Εκτός, μάλιστα με μεγαλύτερη ένταση."


Μαντς Κιντμπεργκ Νίλσεν (Δανία)
"Νομίζω ότι το ντέρμπι σας, δεν αξίζει της προσοχής που θα έπρεπε να έχει στη Δανία. Είναι ένα ματς που μπορεί να κρίνει το πρωτάθλημα, ένα ματς ανάμεσα στις δύο κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας, ένας ματς "must win" για τον Παναθηναϊκό.
Το μυαλό μου πάει σε καπνογόνα, έντονους πανηγυρισμούς. Ατμόσφαιρα που μπορείς μόνο να δεις στο Κοπεγχάγη - Μπρόντμπι και ούτε πάλι. Όχι όχι, ούτε εκεί. Καμία σύγκριση. Μία μοναδική ατμόσφαιρα."


Λάζαρ Γιοβάνοβιτς (Σερβία)
"Φυσικά και θα έχουμε μετάδοση. Υπάρχει μεγάλη προσμονή γι΄αυτή την αναμέτρηση, πέρα από το γεγονός ότι Σερβία και Ελλάδα είναι δίπλα. Πιστεύω ο καθένας στη Σερβία που βλέπει ποδόσφαιρο, θα το δει με το ίδιο ενδιαφέρον, όπως θα έβλεπε το Ρεάλ - Μπαρτσελόνα."


Οζγκιούρ Σαντσάρ (Τουρκία)
"Πάθος, φανατισμός και καπνογόνα. Η αίσθηση που μου αφήνει το ελληνικό ντέρμπι, είναι μόνο ενθουσιασμός. Η εχθρότητα μεταξύ των οπαδών, είναι ακριβώς όπως στο Γαλατασαράι - Φενέρμπαχτσε. Αλλάζουν, μόνο τα ονόματα και τα χρώματα στις φανέλες. Όλα τα άλλα, είναι τα ίδια.
Σε εμάς τους Τούρκους, αρέσουν αυτά τα ντέρμπι. Ζούμε γι' αυτά τα παιχνίδια. Γι' αυτό Έλληνες και Τούρκοι μοιάζουν."

Στο μεταξύ, θυμηθείτε να παίξετε το "Αιώνιο" ντέρμπι στον pamekouva.gr με 0% Γκανιότα & 140 + ειδικά στοιχήματα !



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου