-t

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Το απίστευτο τέχνασμα με τα 30 κινητά στο Αφγανιστάν! (VIDEO)


Το απίστευτο τέχνασμα με τα 30 κινητά στο Αφγανιστάν!  (VIDEO)



O Nagieb Khaja,ένας νεαρός Δανός, Αφγανικής καταγωγής, ταξιδεύει στην Λασκάρ Γκαχ, πρωτεύουσα της επαρχίας Χελμάντ στο Αφγανιστάν. Επειδή οι δημοσιογράφοι δεν επιτρέπεται να βγουν από τα ξενοδοχεία τους χωρίς στρατιωτική συνοδεία, η επικοινωνία με τον άμαχο πληθυσμό είναι σχεδόν αδύνατη. Αλλά ο Khaja σκέφτεται ένα φοβερό τέχνασμα! 





Δίνει 30 κινητά τηλέφωνα εξοπλισμένα με κάμερες HD σε ισάριθμους πολίτες και τους ζητά να κινηματογραφήσουν την καθημερινή τους ζωή. Αυτό μας δίνει μια σπάνια καταγραφή της, κατεστραμμένης από τον πόλεμο, ζωής των Αφγανών, που έρχεται σε αντίθεση με την δυτική αντίληψη για τον πόλεμο.
Ο Khaja εναλλάσσει το υλικό του άμαχου πληθυσμού με τις δικές του εμπειρίες στη Λασκάρ Γκαχ, στις οποίες καταγράφει μια επίσκεψη σε ένα κοντινό νοσοκομείο και μια συνομιλία Αφγανών στρατιωτών για την εξαιρετική σχέση τους με τους τοπικούς ηγέτες των Ταλιμπάν. Μια βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας όμως, διακόπτει την σχετική ηρεμία...
Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ «Το δικό μου Αφγανιστάν. Η ζωή στην απαγορευμένη ζώνη», το οποίο θα προβληθεί την Τετάρτη 19 Ιουνίου από τη ΝΕΤ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου