-t

Τρίτη, 24 Μαΐου 2016

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ
Το φροντιστήριο είναι ένα κομμάτι της εκπαίδευσης, που έχει αναλάβει την προετοιμασία των μαθητών για τις απαιτήσεις του ανταγωνιστικού εκπαιδευτικού μας συστήματος. Διαχρονικά το φροντιστήριο είναι ένας αγαπημένος χώρος των μαθητών. Σχεδόν όλοι έχουν ευχάριστες αναμνήσεις από τα χρόνια που φοιτούσαν σε φροντιστήριο, σχεδόν όλοι θυμούνται τον αγαπημένο τους καθηγητή, τον άνθρωπο που με περίσσεια υπομονή σταθηκε δίπλα τους, τόσο στις ευχάριστες στιγμές και τις επιτυχίες αλλά και στις άσχημες στιγμές, τις αποτυχίες. Είναι όμως όλα τα φροντιστήρια ίδια; Τα φροντιστήρια είναι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών και αυτό  από μόνο του δίνει απάντηση στο προηγούμενο ερώτημα. Οι υπηρεσίες που παρέχουν διαφέρουν από φροντιστήριο σε φροντιστήριο, γι'  αυτό ακριβώς το λόγο η επιλογή του φροντιστηρίου απαιτεί αρκετή προσοχή. Σίγουρα με  μια επίσκεψη στο φροντιστήριο δεν μπορούμε να ανακαλύψουμε όσα θα έπρεπε να γνωρίζουμε, για να κάνουμε τη σωστή επιλογή, ωστόσο μπορούμε να ελέγξουμε ορισμένα βασικά κριτήρια τα οποία στοιχειοθετούν την ποιότητα της παρεχόμενης γνώσης του φροντιστηρίου.
ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

- Είναι κοντά στο σπίτι μας
- Έχει χαμηλά δίδακτρα
- Κάνει δελεαστικές προσφορές
- Εκει πάει η παρέα
Το να είναι το φροντιστήριο κοντά στο σπίτι μας είναι βολικό. Πιο σημαντικό όμως είναι το φροντιστήριο που θα επιλέξουμε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις μας. Αξίζει τον κόπο κάποια βροχερή μέρα να μεταφέρουμε το παιδί στο φροντιστήριο.
Τα χαμηλά δίδακτρα και οι προσφορές γίνονται από  φροντιστήρια που δεν έχουν μαθητές (προφανώς για κάποιο λόγο) στην προσπάθεια τους να δελεάσουν μαθητές και γονείς. Σίγουρα όμως  και υψηλά δίδακτρα δεν σημαίνει κατ' ανάγκη και καλό φροντιστήριο.
Η παρέα είναι ένας παράγοντας που επηρεάζει σημαντικά τους μαθητές στην επιλογή του φροντιστηρίου. Στο φροντιστήριο πηγαίνουμε, για να κάνουμε μάθημα. Η παρέα είναι καταλυτικός παράγοντας και βοηθάει στην εκπαιδευτική διαδικασία, μόνο στην περίπτωση που έχει τους ίδιους στόχους με εμάς.
ΣΩΣΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ
- Το φροντιστήριο πρέπει να είναι νόμιμο και να έχει πιστοποίηση από τον   Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π
- Το εκπαιδευτικό προσωπικό
- Οι χώροι του φροντιστηρίου
- Τα αποτελέσματα του φροντιστηρίου
Το να είναι ένα φροντιστήριο νόμιμο και πιστοποιημένο σημαίνει ότι τηρεί τις απαραίτητες προδιαγραφές για την λειτουργία του. Ίσως αυτό να σας βρίσκει αδιάφορους, όμως δεν έχετε ίσως  σκεφτεί ότι ένα παράνομο ή μη πιστοποιημένο φροντιστήριο σε περίπτωση ελέγχου θα σταματήσει τη λειτουργία του και θα πρέπει να βρείτε λύση, εν μέσω σχολικής χρονιάς, χωρίς να έχετε πολλές επιλογές. Επιλέξτε μόνο νόμιμους φορείς της ιδιωτικής εκπαίδευσης.
Το εκπαιδευτικό προσωπικό είναι η δύναμη και η ψυχή ενός φροντιστηρίου. Οι καθηγητές δεν είναι απλά εργαζόμενοι αλλά συνεργάτες στην προσπάθεια του φροντιστήριου να αποδόσει ουσιαστικό έργο. Ένα φροντιστήριο που κάθε χρόνο αλλάζει καθηγητές σημαίνει ότι ή αυτό δεν είναι ικανοποιημένο από τη δουλειά των εκπαιδευτικών ή ότι οι εκπαιδευτικοί του δεν είναι ικανοποιημένοι από αυτό. Στην πρώτη περίπτωση αντιλαμβανόμαστε ότι δεν έχει γίνει σωστή δουλειά στο φροντιστήριο και δεν είμαστε βέβαιοι ότι με τη νέα σύσταση θα έχει καλύτερα αποτελέσματα, ενώ στη δεύτερη περίπτωση κανείς δεν μπορεί να μας εγγυηθεί ότι οι καθηγητές που αναλάμβάνουν την διδασκαλία των παιδιών μας θα είναι εκεί, για να συνεχίσουν το έργο τους τις επόμενες χρονιές ή ακόμη και να ολοκληρώσουν το έργο τους κατά τη διάρκεια της ίδιας σχολικής χρονιάς. Θα πρέπει να έχετε πρόσβαση σε όσα στοιχεία του προσωπικού σας αφορούν, ακόμη να ζητήσετε να  γνωρίσετε τους εκπαιδευτικούς που θα αναλάβουν την προετοιμασία των παιδιών σας, πριν την έναρξη των μαθημάτων. Ένα σωστό και οργανωμένο φροντιστήριο έχει σταθερό εκπαιδευτικό προσωπικό.
Μια επίσκεψη στο φροντιστήριο επιβάλλεται, όχι όμως μόνο στον χώρο υποδοχής, δείτε όλους τους χώρους του φροντιστηρίου, και ιδιαίτερα τους χώρους υγιεινής. Τα παιδιά σας θα περνούν πολλές ώρες στο χώρο αυτό.  Η υγιεινή και η καθαριότητα των χώρων και η ασφάλεια των παιδιών αποτελούν βασικό κριτήριο επιλογής.
Ο κύριος λόγος για τον οποίο πηγαίνετε σε ένα φροντιστήριο είναι η επιτυχία και η εκπλήρωση των στόχων του μαθητή/τριας. Το φροντιστήριο θα πρέπει να έχει δείγματα γραφής ότι μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις σας. Δείτε με προσοχή τους επιτυχόντες μαθητές του φροντιστηρίου αλλά με μεγαλύτερη προσοχή τις βαθμολογίες που πέτυχαν οι μαθητές στα μαθήματα που παρακολούθησαν στο φροντιστήριο. Περισσότερη προσοχή στις βαθμολογίες, γιατί στους επιτυχόντες λογίζονται και μαθητές που μπορεί να παρακολούθησαν ένα μόνο, και σχετικά εύκολο, μάθημα στο φροντιστήριο. Η παρουσία του φροντιστηρίου στο χώρο των επιτυχιών πρέπει να είναι συνεχής.
Γιατί να επιλέξω το ''ΠΡΙΣΜΑ''
- Στο ''ΠΡΙΣΜΑ' θα βρεις έμπειρους και ικανούς εκπαιδευτικούς. Σχεδόν όλοι οι εκπαιδευτικοί μας έχουν ξεκινήσει, εδώ και αρκετά χρόνια, την επαγγελμαική τους καριέρα δίπλα μας.
- Επιλέγω ''ΠΡΙΣΜΑ'' για τα αποτελέσματά του. Κάθε χρόνο οι μαθητές μας επιτυγχάνουν κορυφαίες βαθμολογίες και εισάγονται σε υψηλόβαθμα Πανεπιστημιακά ιδρύματα.
- Έχουμε επενδύσει στην οργάνωση και την έχουμε επεκτείνει σε όλους τους τομείς. Οι διδασκαλίες τηρούν αυστηρό χρονοδιάγραμμα, η ύλη καλύπτεται έγκαιρα αφήνοντας ικανό χρόνο για ουσιαστική επανάληψη.
- Στο ''ΠΡΙΣΜΑ'' ενδυναμώνουμε και ενθαρύνουμε τους μαθητές μας, ώστε να αξιοποιήσουν τα δικά τους ''συγκριτικά πλεονεκτήματα''
- Στο ''ΠΡΙΣΜΑ'' πραγματοποιούνται προσομοιώσεις εξετάσεων, ώστε ο μαθητής να αποκτά χρήσιμη εμπειρία
- Διαθέτουμε ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει σε εποπτικά μέσα διδασκαλίας, με τη χρήση των διαδραστικών πινάκων το μάθημα γίνεται πιο παραστατικό και πιο ευχάριστο. 
- Τα τμήματά μας δομούνται σύμφωνα με το επίπεδο των μαθητών, είναι ολιγομελή, χωρίς ιδιαίτερα αυξημένο κόστος. Με χαρά θα σας δεχτούμε στο χώρο μας, για να σας ενημερώσουμε για τα προγράμματα σπουδών, τα πακέτα διδασκαλίας και το κόστος σε κάθε βαθμίδα.
- Στο ''ΠΡΙΣΜΑ'' ενημερώνουμε γονείς και μαθητές για οτιδήποτε καινούριο προκύπτει στο χώρο της εκπαίδευσης. 
- Το ''ΠΡΙΣΜΑ''  είναι μέλος της Ο.Ε.Φ.Ε.  και μετέχει σε όλες τις δραστηριότητες  που διοργανώνει η Ομοσπονδία.
- Παρέχουμε στους μαθητές μας όλο το εγκεκριμένο υλικό μαθημάτων του Υπουργείου Παιδείας, corpus σημειώσεων των εκπαιδευτικών καθώς και δικές μας εκδόσεις.
- Είμαστε κοντά στους μαθητές και μετά την αποφοίτησή τους καθώς τους παρέχουμε κάθε βοήθεια για τη σωστή επιλογή των τμημάτων και τη συμπλήρωση και υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου.
''ΠΡΙΣΜΑ'' γιατί θέλεις να πετύχεις το στόχο σου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου