-t

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Θα εφαρμοστεί ο νόμος για το νέο Λύκειο και την "τράπεζα θεμάτων";

Θα εφαρμοστεί ο νόμος για το νέο Λύκειο και την "τράπεζα θεμάτων";

Αλαλούμ στο υπουργείο Παιδείας για το 


νέο λύκειο


( Σε γόρδιο δεσμό φαίνεται πως εξελίσσεται το ζήτημα της εφαρμογής του νόμου )



Σε γόρδιο δεσμό φαίνεται πως εξελίσσεται το ζήτημα της εφαρμογής του νόμου για το Νέο Λύκειο. Αφενός, η πλευρά Αρβανιτόπουλου δηλώνει ότι το πρόγραμμα για το νέο λύκειο βρίσκεται ήδη σε εφαρμογή. Αφετέρου, η πλευρά του υφυπουργού, Συμεών Κεδίκογλου, ο οποίος είχε συνάντηση το απόγευμα της Τρίτης με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών, δηλώνει ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί σε όλα τα επίπεδα, με εξαίρεση την τράπεζα θεμάτων.

Αρβανιτόπουλος: Ο νόμος θα εφαρμοστεί πλήρως

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Αρβανιτόπουλος σε δήλωσή του: "Ο Νόμος 4186/13 για το Γενικό Λύκειο, το Επαγγελματικό Λύκειο και τις Δομές Κατάρτισης εφαρμόζεται ήδη και θα εφαρμοστεί πλήρως, σύμφωνα με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα.Η εφαρμογή του αφορά, φυσικά, και στην Τράπεζα Θεμάτων και στον Εθνικό Οργανισμό Εξετάσεων".

Συνεργάτες Αρβανιτόπουλου: Δεν τίθεται ζήτημα μη εφαρμογής σε όλα τα επίπεδα

Όπως υποστηρίζουν συνεργάτες του κυρίου Αρβανιτόπουλου, μιλώντας στο news.gr, δεν τίθεται ζήτημα μη εφαρμογής του νόμου σε όλα τα επίπεδα. "Όλα θα γίνουν εντός χρονοδιαγράμματος. Απαιτείται μία διαδικασία, η οποία ακολουθείται. Σε καμία περίπτωση, πάντως, δεν παγώνει για φέτος η ρύθμιση. Το περιεχόμενο του νέου Λυκείου, το οποίο αφορά στο ωρολόγιο πρόγραμμα, εφαρμόζεται ήδη κανονικά. Η τράπεζα θεμάτων θα εφαρμοστεί με βάση το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα στις εισαγωγικές εξετάσεις - όχι άμεσα δηλαδή - και με πλήρη εφαρμογή των διατάξεων, που προβλέπει το νομοσχέδιο για την Α' Λυκείου (από φέτος)", αναφέρουν πηγές του υπουργείου.
Σε ό,τι αφορά στο εξεταστικό κομμάτι, στελέχη του υπουργείου αναφέρουν ότι ο νόμος εφαρμόζεται και θα εφαρμοστεί.
"Θα έχουμε από φέτος τράπεζα θεμάτων"
Τονίζουν ότι "στις φετινές προαγωγικές εξετάσεις της πρώτης Λυκείου θα έχουμε τράπεζα θεμάτων, με μελλοντική διάθεση να εφαρμοστεί και στις εισαγωγικές για μαθητές της Δευτέρας και της Τρίτης Λυκείου. Δεν μπορεί να αλλάξει ο τρόπος προετοιμασίας για κάποιον, που δεν έχει ξεκινήσει να προετοιμάζεται με διαφορετικό σύστημα. Το όνομα του προέδρου της τράπεζας θεμάτων αναμένεται να γνωστοποιηθεί εντός των ημερών, καθότι στις 10 Ιανουαρίου βγήκε πρόσκληση για όποιον επιθυμεί να είναι ο πρόεδρος", συμπληρώνουν.
Κεδίκογλου: Εξαιρείται η τράπεζα θεμάτων
Σε συνομιλία, που είχαμε με τον υφυπουργό Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου, ανέφερε ότι το νέο λύκειο θα εφαρμοστεί κανονικά. "Εξαίρεση αποτελεί η τράπεζα θεμάτων, η οποία θα εφαρμοστεί πιλοτικά, καθώς είναι δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο άμεσα. Ο νόμος γενικά ισχύει για τα προγράμματα σπουδών". Ερωτώμενος για τη θέση του προέδρου της τράπεζας θεμάτων, ανέφερε ότι η θέση αφορά στον πρόεδρο του Οργανισμού Εξετάσεων.

Ιδιωτικοί Εκπαιδευτικοί: Κάποιοι παίζουν στις πλάτες των παιδιών

Θυμίζουμε ότι στο ίδιο πλαίσιο, περί πιλοτικής εφαρμογής, κινείται και ο πρόεδρος των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, Μιχάλης Κουρουτός, επικαλούμενος τη δέσμευση του κυρίου Κεδίκογλου, ο οποίος είχε συνάντηση με μερίδα των συνδικαλιστών.
"Είναι ανέφικτο να γίνουν φέτος εξετάσεις με το νέο σύστημα, γιατί δεν είμαστε έτοιμοι για την τράπεζα θεμάτων". Μίλησε μάλιστα για τεράστιο πολιτικό ζήτημα, το οποίο έχει προκύψει. "Είμαστε υπέρ της πιλοτικής εφαρμογής και, αναλόγως τα αποτελέσματα, θα προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα. Σας επισημαίνω ότι, από νομό σε νομό, εμφανίζονται τεράστιες εκπαιδευτικές ανισότητες και δεν γίνεται να υπάρξουν νέα θέματα άμεσα. Συμφωνήσαμε με τον υφυπουργό και δώσαμε τα χέρια να μην προχωρήσει από φέτος η τράπεζα θεμάτων. Παρόλ' αυτά, βλέπουμε να βγαίνει ο υπουργός και να καταγγέλλει τον υφυπουργό του".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου