-t

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Η πιο έξυπνη κυβέρνηση που πέρασε ποτέ ! ! !

Η πιο έξυπνη κυβέρνηση που πέρασε ποτέ ! ! ! 


Τις τελευταίες μέρες φαντάζομαι πήρε το αυτί σας δηλώσεις σχετικά με το ποιο μέρος της διαδρομής έχουμε διανύσει ως χώρα (ναι όλοι μαζί το ίδιο, άνεργοι και εφοπλιστές/μεγαλοβιομήχανοι), της διαδρομής που οδηγεί στην έξοδο από την κρίση και την απαλλαγή από τα Μνημόνια.
Οι διάφοροι κυβερνητικοί παράγοντες, 3 για την ακρίβεια, επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν κλάσματα για να μας παρουσιάσουν πλέον παραστατικά ότι τον φάγαμε το γάιδαρο και απέμεινε η ουρά. Για την ακρίβεια χρησιμοποίησαν 3 διαφορετικά κλάσματα. Το 2/3, τα 3/4 και τα 4/5, εσχάτως, ο Μπένι.
Με τη σειρά θα έλεγε κανείς ότι από μέρα σε μέρα τα κυβερνητικά στελέχη γίνονται όλο και πιο αισιόδοξα γιατί ως γνωστών 4/5>3/4>2/3.
Τόσο γρήγοροι είναι δηλαδή οι ρυθμοί εξόδου από τον κρίση που από μέρα σε μέρα κι από δήλωση σε δήλωση το κλασματικό πηλίκο αυξάνεται, με άλλα λόγια πλησιάζουμε την έξοδο του τούνελ.
Αυτή είναι μια λογική σκέψη. Στη σημερινή συγκυρία όμως δεν χωρά λογική, πόσο μάλλον η λεγόμενη κοινή, η δηλαδή του μέσου ανθρώπου. Έβαλα κάτω λοιπόν κι έσπασα το κεφάλι μου να βρω την παγίδα.
Κι επειδή τελευταία κάνω παρέα με κάτι μαθηματικούς και κόλλησα λίγο απ’ τον ιό του να βλέπεις αριθμό και να σκέφτεσαι συνωμοσίες και αποκρυφιστικούς συμβολισμούς, οδηγήθηκα με άλματα πυθαγόρειας επιφοίτησης στην εξής παρατήρηση.
Τα 3 κυβερνητικά στελέχη έδωσαν 3 διαφορετικές εκτιμήσεις για το διάστημα που έχουμε διανύσει, το καθένα και λίγο μεγαλύτερο. 2/3=0,66666, 3/4=0,75 και 4/5=0,8.
Οι δηλώσεις τους απείχαν λίγες μέρες η μία από την άλλη. Σκέφτηκα λοιπόν κι εγώ (αρχικά) ότι όπου να ‘ναι φτάνει το τέλος των βασάνων κι αρχίζει η εποχή που θα τρώμε. Τελεία. Παλιά η ατάκα περιλάμβανε και χρυσά κουτάλια, πλέον το τρώμε από μόνο του είναι εμφατικό. Αμ δε!!!
Πήρα ένα χαρτί κι άρχισα να προβλέπω επόμενες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών ακόμα πιο αισιόδοξων, προκειμένου να βρω εγώ πρώτος την ακριβή ημερομηνία εξόδου από την κρίση, γιατί, μη μου πείτε ότι αγωνιάτε λιγότερο από μένα να μάθετε το συντομότερο αυτή την ημερομηνία, για να στείλετε το αφεντικό σας στον αγύριστο με ασφάλεια, αφού εκείνη ακριβώς την ημέρα θα υπάρχουν δεκάδες δουλειές για σας, ενώ τώρα τρώτε ατελείωτη βιοχλαπάτσα για 380 ευρώ, που τα λαμβάνετε όμως σαν 760 γιατί πληρώνεστε κάθε 2μηνο.
Επειδή το νιώθω ότι άλλη αγωνία δεν αντέχετε και ευτυχώς δεν ζει ο Χιτσκοκ να βιώσει τον πόνο της 2ης θέσης, πάρτε και σεις και γράφετε τα επόμενα κλάσματα με βάση το πρότυπο των κυβερνητικών στελεχών. Οι κανόνες απλοί. Ο αριθμητής μικρότερος από τον παρανομαστή κατά 1.
Έχουμε και λέμε: 5/6 = 0,8333333
6/7 = 0,857142
7/8 = 0,875
…..
20/21 = 0,9523
…..
999/1000 = 0,999 (γνωστό)
9999/10000 = 0,9999 (πασίγνωστο)
Η αποκάλυψη είναι τρομακτική. Η έξοδος από την κρίση είναι μια πορεία στο άπειρο. Μια ασυμπτωματική καμπύλη. Ένα παράδοξο του Ζήνωνα. Ένας εφιάλτης του Τζον Νας. Μια ματαιότητα.
Πρόκειται πράγματι για την πιο έξυπνη κυβέρνηση που πέρασε ποτέ.
Λέει την αλήθεια με ψέμματα.
(Αγαπητέ φίλε, δεν είναι έξυπνοι. Απλά, ελέγχουν τα ΜΜΕ και απευθύνονται σε χαζούς δούλους.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου